Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Νιόκι με σάλτσα ναπολιτέν

Υλικα
1 συσκευασια Νιόκι ( Gnocchi )
1 συσκευασια ντοματα κονκασε
1/3 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/2 σκελιδα σκορδο λιωμενη
βασιλικο φρεσκο ή αποξηραμενο
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Τα νιοκι (Gnocchi) ειναι ιταλικα,φρεσκα ζυμαρικα φτιαγμενα απο πατατα.Μπορειτε να τα βρειτε στα ψυγεια των σουπερ μαρκετ.Τα βραζετε λοιπον συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασιας)
Σε ενα κατσαρολακι βαζετε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,το αφηνετε να ζεσταθει λιγο και τσιγαριζετε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι για 2-3 λεπτα.Προσθετετε το λιωμενο σκορδο και το τσιγαριζετε πολυ λιγο,ενα λεπτο περιπου,να βγαλει το αρωμα του αλλα να μην καει και πικρισει.
Ριχνετε τη ντοματα,τη ζαχαρη,το βασιλικο,το αλατι και το πιπερι,χαμηλωνετε σε μετρια φωτια και βραζετε για 15-20 λεπτα μεχρι η σαλτσα να τραβηξει τα υγρα της,να δεσει και να σκουρηνει λιγο.
Το πιατο ταιριαζει πολυ ωραια με παρμεζανα σε κομματια ή τριμμενη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...