Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Γαυρος γεμιστος

Υλικα
30 φιλετακια γαυρου
1 λιαστη ντοματα ψιλοκομμενη
1/3 πιπερια φλωρινης ψητη ψιλοκομμενη
1 χουφτα μαιντανο ψιλοκομμενο
3-4 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια
10 ανθακια καπαρης κομμενα στη μεση
1 μικρο αγγουρακι τουρσι ψιλοκομμενο
λιγο κρεμμυδι τριμμενο ή κρεμμυδι αποξηραμενο σε νιφαδες
αλατι
πιπερι
σκορδο σκονη
ριγανη
ελαιολαδο

Εκτελεση
Καθαριζουμε τον γαυρο,κοβουμε το κεφαλι,βγαζουμε τα εντοσθια και τον ανοιγουμε με προσοχη και τραβαμε το κοκκαλο να βγει.Ενας καλος τροπος ειναι να τα κανουμε ολα αυτα στο νεροχυτη της κουζινας,εχοντας μεσα ενα σουρωτηρι και με τη βρυση ισα που να τρεχει λιγο νερο πανω στα χερια μας.



Σε ενα μπωλ ανακατεουμε καλα ολα τα υλικα για τη γεμιση μαζι με αρκετο ελαιολαδο να γινει σαν βρεγμενη αμμος.

Βαζουμε λιγη ποσοτητα γεμισης πανω σε καθε φιλετακι απο τη μερια του κεφαλιου και τυλιγουμε προσεκτικα προς τη μερια της ουρας.



Τα βαζουμε σε ενα μικρο πυρεξ,τα αλατιζουμε απο πανω ελαφρως και τα περιχυνουμε με λιγο ελαιολαδο.Ψηνουμε στους 220 βαθμους,στη μεσαια θεση του φουνου,στις αντιστασεις για 20 λεπτα.



2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...