Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τραχανας απλος

Υλικα
1 κουπα τραχανας γλυκος ή ξινος
7 κουπες νερο
2 κουτ.σουπας φρεσκο βουτυρο
1 κουτ.γλυκου αλατι
τυρι φετα οσο μας αρεσει

Υλικα
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το νερο με το αλατι και μολις βραζει ριχνουμε τον τραχανα και βραζουμε για 15 λεπτα σε μετρια προς δυνατη φωτια ανακατευοντας πολυ συχνα για να μη μας κολλησει.
Λιγο πριν κατεβαζουμε απο τη φωτια τον τραγανα ριχνουμε το φρεσκο βουτυρο και ανακατεουμε.
Σερβιρουμε τον τραχανα ζεστο και τον συνοδευουμε με τυρι φετα,ειτε τριμμενη μεσα ειτε στο πλαι και φρυγανισμενο ψωμι για να κανουμε τις βουτες μας ή ακομα και κρουτον μεσα στον τραχανα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...