Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αλμυρα κουλουρακια με καπνιστο τυρι

Υλικα
1 γεματη κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
200γρ. καπνιστο ρεγκατο τριμμενο
70γρ.βουτυρο ή μαργαρινη
1/2 κουτ.γλυκου αλατι
1 κουτ.γλυκου θυμαρι
1 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
1/6 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
ανθρακουχο νερο οσο παρει (σχεδον μισο κουτακι)

Εκτελεση
Βαζουμε σε ενα μπωλ το τυρι,το αλευρι,το αλατι,το θυμαρι,την παπρικα και το σκορδο και τα ανακατεουμε.Ριχνουμε μεσα το βουτυρο κομμενο σε κομματακια,οπως ειναι απο το ψυγειο,το τριβουμε με τα δαχτυλα μας μεσα στο αλευρι και τι τυρι μεχρι να γινει ολο το μειγμα μας σαν χοντρα ψιχουλα.
Ριχνουμε λιγο λιγο το ανθρακουχο νερο ζυμωνοντας μεχρι να γινει μια δεμενη σφιχτη ζυμη.(να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα αλλα να κολλαει πολυ λιγο στα χερια μας)
Πλαθουμε με τα χερια μας τη ζυμη σε ρολο και την τυλιγουμε μεσα σε μεμβρανη,τη βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα να σφιξει.
Οταν τη βγαλουμε απο το ψυγειο την κοβουμε σε ροδελες παχους 1,5 εκατοστου και τις βαζουμε σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνου,στους 180 βαθμους σε αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για 30 λεπτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...