Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Αρακας στη χυτρα

Υλικα
500γρ αρακα κατεψυγμενο
2 μετριες πατατες κομμενες σε κυβους
2 καροτα κομμενα σε ροδελες
1 πιπερια φλωρινης κομμενη σε χοντρες ροδελες
1/2 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κουπα χυμο ντοματας
1,5 κουπα νερο
αλατι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Βαζουμε τη χυτρα σε δυνατη φωτια,ριχνουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,τσιγαριζουμε το κρεμμυδι για 1-2 λεπτα και προσθετουμε το αρακα οπως ειναι απο την καταψυξη χωρις να τον ξεπαγωσουμε.
Τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα τον αρακα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα.
Κλεινουμε τη χυτρα και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 12 το πολυ 15 λεπτα.
Αποσυρουμε το τη φωτια,αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και με ανοιχτο καπακι τη βαζουμε παλι στη φωτια και "αχνιζουμε" το φαγητο για λιγα λεπτα να εξατμιστει το νερο ανακατευοντας που και που.
Ο αρακας μας ειναι ετοιμος.




2 σχόλια:

  1. δοκίμασε το βαζοντας όλα τα υλικα στην γαστρα κ στο φουρνο (κ μανιταρι πορτομπελο κομματια) για 20 λεπτα το πολυ στους 220 κ μετα για 1 30 ωρα στους 160. Αλλη γευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμ πολυ ενδιαφερουσα προταση,αρακας στο φουρνο! Θα το δοκιμασω,σιγουρα θα εχει αλλη γευση οπως τα φασολια και τα ρεβυθια που γινονται τελεια στη γαστρα. Καλο βραδυ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...