Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Γαριδες σαγανακι

Υλικα
500γρ μικρες γαριδες καθαρισμενες
2 μετριες,ωριμες ντοματες στο μπλεντερ
1/2 πρασινη,στρογγυλη πιπερια ψιλοκομμενη
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
1/3 ποτηριου λευκο,ξηρο κρασι
1 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 χουφτιτσα μαιντανο ψιλοκομμενο
1/2 κουπα τυρι φετα τριμμενη με το χερι
1 κουτ.γλυκου ζαχαρη
ελαιολαδο
αλατι,πιπερι

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος και σε μετρια φωτια τσιγαριζουμε για 3-4 λεπτα το κρεμμυδι,το σκορδο και την πιπερια.
Ριχνουμε τις πολτοποιημενες ντοματες,τον πελτε και το κρασι,αλατι,πιπερι,τη ζαχαρη και βραζουμε για 15-20 λεπτα να δεσει η σαλτσα.
Προσθετουμε τις γαριδες και βραζουμε για ακομα 5 λεπτα.







Σβηνουμε τη φωτια,προσθετουμε τη φετα και τον μαιντανο,ανακατευουμε καλα και το σαγανακι μας ειναι ετοιμο για σερβιρισμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...