Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Φασολαδα στη χυτρα

Υλικα
1 μεγαλο ποτηρι φασολια ψιλα
2 μεγαλα καροτα κομμενα ροδελες
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 χουφτα σελινο ψιλοκομμενο
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας ή 3/4 ποτηριου χυμο ντοματας
1/2 κουπα ελαιολαδο
αλατι
ριγανη

Εκτελεση
Μουλιαζουμε απο το προηγουμενο βραδυ τα φασολια σε κρυο νερο.

Την επομενη μερα χυνουμε το νερο,βαζουμε τα φασολια στη χυτρα με μπολικο νερο,την κλεινουμε,βραζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να σφυριξει,χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 10 λεπτα.
Αποσυμπιεζουμε τη χυτρα,χυνουμε το νερο,καλυπτουμε ξανα τα φασολια με φρεσκο νερο (να καλυπτονται κατα 2-3 δαχτυλα νερο) και ριχνουμε μεσα ολα τα υπολοιπα υλικα.

Κλεινουμε ξανα τη χυτρα,βαζουμε σε δυνατη φωτια και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 15 λεπτα.
Αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και τη βαζουμε με ανοιχτο καπακι σε μετρια φωτια να αχνισουμε το φαγητο,να εξατμιστει το πολυ ζουμι.(15 λεπτα ή οσο πιστευουμε οτι χρειαζεται)
Σερβιρουμε ζεστη.






3 σχόλια:

  1. πολυ καλη η συνταγη!!!!μολις βγηκε απ το ματι η χυτρα!!!!πρωτη φορα κανω φασολαδα κ ευτυχως πετυχε!!!ευχαριστω.ολγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σου πετυχε,παιζουν ρολο και τα φασολια να ειναι "βραστερα" που λενε.Καλοφαγωτη!

      Διαγραφή
  2. ολη η υπόθεση ειναι το φασόλι κορίτσια. Εγω θα πρότεινα ναι 10 λεπτα η πρωτη βραση. Και η 2η σιγουρα 20 με χαμηλη φωτια. Μετα ανοιγεις ελεγχεις και αν δεν ειναι εντελως μαλακα βαρα άλλα 7-8 λεπτα στη πιεση παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...