Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Η κοτοπιτα της Εφης

Υλικα
 1 μετριο κρεμμυδι
 2 κομματια στηθος κοτοπουλο
 5 κουταλιες σιμιγδαλι ψιλο
 τυρι(α) της αρεσκιας σας (πχ γραβιερα,γκουντα,ρεγκατο)
1 κουτ.σουπας μουσταρδα
1 κουτ.σουπας κετσαπ
αλατι-πιπερι
ελαιολαδο 
2 1/2 κουπες νερο
10 φυλλα χωριατικα ή ζυμη κουρου ή απο τα χερακια σας

Εκτελεση
 Κοβουμε το κρεμμυδι και τεμαχιζουμε το κοτοπουλο σε μικρα κομματια.



Σε ενα τηγανι με λαδι τσιγαριζουμε το κρεμμυδι να ξανθηνει και ριχνουμε και το κοτοπουλο να τσιγαριστει.Ριχνουμε λιγο πιπερι,μολις τσιγαριστει το κοτοπουλο ριχνουμε 2 1/2 κουπες νερο και το αλατι.
Αφηνουμε να βρασει σε μετρια φωτια μεχρι να γινει τρυφερο το κοτοπουλο μας.(15-20 λεπτα με κλειστο καπακι)
Βγαζουμε το κοτοπουλο με μια τριπητη κουταλα και το αφηνουμε στην ακρη.

Προσθετουμε στο ζουμι το σιμιγδαλι,ανακατευουμε καλα μεχρι να γινει κρεμα.


 Περναμε το κοτοπουλο απο το μπλεντερ,τριβουμε τα τυρια και τα προσθετουμε στην κρεμα μαζι με τη μουσταρδα και την κετσαπ.

Αφου εχουμε βουτυρωσει το ταψι μας και εχουμε στρωσει τα φυλλα μας αλειφοντας τα με λιγο λαδι,προσθετουμε το μειγμα και απο πανω στρωνουμε και τα αλλα φυλλα.
Αλειφουμε και απο πανω με λιγο λαδι και χαρασουμε σε κομματια.




 Ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει.


Οποιος τρωει...ξανατρωει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...