Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πατατοπιτα σε σφολιατα

Υλικα
1 πακετο σφολιατα
800γρ. πατατες
180γρ. μπεικον ψιλοκομμενο ή μακροστενες φετες
350γρ. τυρι γκουντα τριμμενο
200γρ. κρεμα γαλακτος
2 αυγα
λιγο λαδι
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Ξεπαγωνουμε τη σφολιατα και στρωνουμε το ενα κομματι σε ελαφρως λαδομενο μακροστενο ταψι.
Πλενουμε,καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες σε λεπτες ροδελες.


Τηγανιζουμε ελαφρως τις πατατες σε λιγο λαδι,να μαλακωσουν.


Στρωνουμε τις πατατες μεσα στο ταψι και απο πανω πασπαλιζουμε με το τυρι και στρωνουμε το μπεικον.


Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα αυγα με ενα πιρουνι,προσθετουμε την κρεμα γαλακτος,αλατι και πιπερι και το περιχυνουμε στη γεμιση κρατωντας 3-4 κουταλιες της σουπας για να αλειψουμε την πιτα απο πανω.


Σκεπαζουμε την πιτα με το αλλο φυλλο σφολιατας πιεζοντας τις ακρες να ενωθουν και αλειφουμε με το μειγμα αυγου-κρεμας γαλακτος.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνου,στους 200 βαθμους,στην κατω θεση του φουρνου,για 40-45 λεπτα ή μεχρι να ροδισει καλα η πιτα μας.






1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...