Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Σαλατα κουνουπιδι με μουσταρδα

Υλικα
1 μικρο κουνουπιδι
2-3 κουτ.σουπας μουσταρδα
χυμο απο μισο λεμονι
σκορδο σκονη
ριγανη
ελαιολαδο
αλατι

Εκτελεση
Πλενουμε το κουνουπιδι,καθαριζουμε το κοτσανι,αφαιρουμε τα φυλλα και το χωριζουμε με ενα μαχαιρι σε 5-6 φουντες.
Σε μια κατσαρολα με νερο που βραζει ριχνουμε το κουνουπιδι και το βραζουμε για περιπου 8-10 λεπτα,αναλογα ποσο βρασμενο το θελουμε.Το κουνουπιδι αποκτα αυτη την εντονη και ασχημη μυρωδια που πολλοι αντιπαθουν οσο πιο πολυ το βραζουμε γι'αυτο καλο ειναι να το βραζουμε λιγο,να ειναι μεν βρασμενο αλλα τραγανο.
Το στραγγιζουμε,το βαζουμε σε ενα μπωλ και το χωριζουμε σε μικροτερες φουντες.



Ριχνουμε τη μουσταρδα,αλατι,λεμονι,σκορδο σκονη και αρκετη ριγανη,μπολικο ελαιολαδο και ανακατεουμε καλα.Ολα τα υλικα μπορουμε να τα προσαρμοσουμε στις αναλογιες που θελουμε αναλογα το γουστο μας.





Αυτη η σαλατα τρωγεται ειτε χλιαρη ειτε κρυα και μπορει να γινει και με μπροκολο αντι για κουνουπιδι.Αν μεχρι τωρα δε συμπαθουσατε πολυ αυτα τα 2 λαχανικα δοκιμαστε τα και με αυτον τον τροπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...