Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σουηδικα μπισκοτα με τζιντζερ

Pepparkakor – Swedish Ginger Cookies

Υλικα
1/2 κουπα μελασα
1/2 κουπα βουτυρο
1/2 κουπα ζαχαρη
2 1/2 κουπες αλευρι
1 αυγο
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1/2 κουτ.γλυκου σκονη σοδα
1/4 κουτ.γλυκου αλατι
1 κοφτη κουτ.σουπας τζιντζερ σκονη
1 κουτ.γλυκου κανελα
1 κοφτη κουτ.γλυκου γαρυφαλο
1/2 κουτ.γλυκου μοσχοκαρυδο
1/2 κουτ.γλυκου πιπερι

Εκτελεση
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε τη μελασα να ζεσταθει σε σημειο βρασμου.Ριχνουμε τη ζαχαρη και το βουτυρο και ανακατεουμε μεχρι να λιωσει.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και μολις κρυωσει το μειγμα ριχνουμε μεσα ενα καλα χτυπημενο αυγο,το ξυσμα του πορτοκαλιου και ανακατεουμε.
Σε μια λεκανη κοσκινιζουμε ολα τα στερεα υλικα (αλευρι και μπαχαρικα) ριχνουμε μεσα το μειγμα της μελασας και ανακατεουμε καλα.
Το βαζουμε σκεπασμενο στο ψυγειο για 2 ωρες.
Αλευρωνουμε ελαφρως μια λαδοκολλα καθως και τα χερια μας για να πιασουμε τη ζυμη και ανοιγουμε μερος της ζυμης πανω στη λαδοκολλα με εναν πλαστη να γινει λεπτη.
Κοβουμε με κουπατ ή ποτηρι τα μπισκοτα μας,τα τοποθετουμε σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στη μεσαια θεση,στις αντιστασεις στους 180 βαθμους για 10 λεπτα.
Μολις βγαλουμε το ταψι αφηνουμε πρωτα 2-3 λεπτα να κρυωσουν ελαφρως και να σταθεροποιηθουν τα μπισκοτα μας και τα μεταφερουμε σε σχαρα να κρυωσουν εντελως.
Συνεχιζουμε τη διαδικασια με την υπολοιπη ζυμη.



Αν θελουμε μπορουμε να τα διακοσμησουμε με ενα μειγμα αχνης ζαχαρης με ελαχιστες σταγονες νερο ανακατεμενο μεχρι να γινει μια παχυρευστη παστα.Τη βαζουμε σε κορνε με λεπτη μυτη και κανουμε τα σχεδια μας.Αν θελουμε μπορουμε και να τη χρωματισουμε με χρωμα ζαχαροπλαστικης.



 

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...