Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πατατες γιαχνι ή μπλουμ

Υλικα
25-30 μικρες πατατες σε μεγεθος αυγου ή 15 μετριες κομμενες στη μεση
1 ποτηρι χυμο ντοματας
2 ποτηρια νερο
1/3 ποτηρι ελαιολαδο
1 μικρο κρεμμυδι λιωμενο στο μπλεντερ
λιγη ριγανη
αλατι
πιπερι

Εκτελεση

Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τις πατατες μας.


 Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο και το κρεμμυδι και το τσιγαριζουμε σε δυνατη φωτια για 2-3 λεπτα.


Ριχνουμε τις πατατες και τις τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα ανακατευοντας καλα.


Προσθετουμε το νερο,τη ντοματα,πιπερι,ριγανη,αλατιζουμε καλα,χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και βραζουμε με μισανοιχτο καπακι για 40 λεπτα ανακατευοντας που και που ειδικα προς το τελος για να μη μας κολλησει.

 

Μολις το νερο εξατμιστει και μεινουν οι πατατες με τη σαλτσα τους το φαγητο ειναι ετοιμο για σερβιρισμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...