Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ελιοψωμάκια

Υλικα
500γρ. φαρινα απ
1 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ.σουπας δυοσμο ξερο
1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο (ή λιωμενο στο μπλεντερ)
1 κουπα ψιχα μαυρης ελιας
1/2 κουπα ελαιολαδο
3/4 ποτηριου χλιαρο νερο
ελαιολαδο για το πλασιμο

Εκτελεση
Ανακατεουμε σε μια λεκανιτσα τη φαρινα,το μπεικιν παουντερ,το δυοσμο,το κρεμμυδι και τις ελιες.
Ριχνουμε το λαδι και το νερο και ζυμωνουμε να γινει μια λεια ζυμη.


Πλαθουμε μακροστενα ψωμακια βουτωντας τα χερια μας σε λιγο ελαιολαδο και τα τοποθετουμε σε επισης πολυ καλα λαδωμενο ταψι.



Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους για 50 λεπτα.




6 σχόλια:

  1. Σου βγήκαν πάρα πολύ ωραία! Μ' αρέσουν οι ελιές και δεν φαίνεται δύσκολη η συνταγή! Μήπως γίνονται και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Έχω πολύυυυυ!!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βεβαια μπορεις να βαλεις το αλευρι για ολες τις χρησεις αρκει να το μετατρεψεις σε φαρινα βαζοντας το αναλογο μπεικιν παουντερ. Για αυτη τη συνταγη θα χρησιμοποιησεις 500γρ. αλευρι συν 4μιση κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ και θα τα αναμειξεις καλα.
      Καλη επιτυχια!

      Διαγραφή
    2. Μόλις τα έφτιαξα! Δοκίμασα λίγο -αν και ζεματάνε- και... Μιαμ, μιααααμ! Ευχαριστώ για την απάντηση! Βοήθησε πάρα πολύ!

      Διαγραφή
    3. Χαιρομαι που βοηθησα.Καλοφαγωτα!

      Διαγραφή
  2. πολύ ωραία τα ελιοψωμάκια σου να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...