Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σπαγγετι με καλαμαρακια

Υλικα 
1 κιλο καλαμαρακια
1 πακετο μακαρονια
500γρ. συμπηκνωμενο χυμο ντοματας
2 κουτ.σουπας κετσαπ
1 κουτ.σουπας sweet chilli sauce
1 κουτ.σουπας ξυδι μπαλσαμικο
4 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
λιγη κανελα
λιγο μπαχαρι
ριγανη
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι
ελαιολαδο
1 χουφτα ψιλοκομμενο μαιντανο

 Εκτελεση
Παιρνουμε τα καλαμαρακια,τα πλενουμε και τα καθαριζουμε ως εξης.Τραβαμε το κεφαλι και τα ποδια να βγουν,με ενα ψαλιδι κοβουμε και κραταμε τα ποδια και πεταμε το κεφακι,τα ματια και το μελανι.
Πιανουμε τη σακουλα,βρισκουμε την ακρη απο το κοκκαλο,ειναι ενα μακρυ σαν ναυλον και το τραβαμε να βγει.Με το ψαλιδι κοβουμε τα καλαμαρια σε μεγαλες μπουκιες.(θα μαζεψουν πολυ κατα το μαγειρεμα)
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος και μολις ζεσταθει ριχνουμε τα φρεσκα κρεμμυδακια.Τα τσιγαριζουμε 2 λεπτα σε δυνατη φωτια,ριχνουμε τα καλαμαρια και τα τσιγαριζουμε και αυτα για 2 λεπτα.
Προσθετουμε το μπαλσαμικο,την γλυκοκαυτερη σως,την κετσαπ,κανελα,μπαχαρι,ριγανη,αλατι,πιπερι τα ανακατευουμε καλα,χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια,προσθετουμε το χυμο ντοματας και βραζουμε για 15 λεπτα μεχρι να δεσει η σαλτσα.
Βραζουμε τα μακαρονια συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα στραγγιζουμε και τα ριχνουμε μεσα στη σαλτσα με τα καλαμαρακια.Κατεβαζουμε απο τη φωτια,προσθετουμε τον μαιντανο,ανακατευουμε καλα και σερβιρουμε.





3 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία συνταγή! Γιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ λαχταριστό φαγητό! Αχ Νίκη μου, με κολάζεις! Χι,χι,χι! Μπαίνει στα υπόψιν για την επόμενη φορά που θα ξαναπάρω καλαμαράκια!
    Πολλά φιλιά και καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται τόσο ζουμερή και νόστιμη η μακαρονάδα σου! Υπέροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...