Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Μους σοκολατα-φραουλα με σαντιγυ ορεο

Υλικα
200 γρ. κουβερτουρα
100 γρ. σοκολατα Παυλιδη με γεμιση φραουλα
150γρ. γαλα πληρες
500 γρ. κρεμα γαλακτος
6 μπισκοτα ορεο με διπλη γεμιση κρεμα

Εκτελεση
Σπαμε την κουβερτουρα και τη σοκολατα φραουλα σε μικρα κομματια και τις βαζουμε σε ενα γυαλινο μπωλ.
Ζεσταινουμε το γαλα να καψει και το ριχνουμε πανω απο τις σοκολατες να λιωσουν,ανακατεουμε καλα με ενα συρμα και αφηνουμε να κρυωσει σε θερμοκρασια δωματιου.
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος στο μιξερ να σφιξει και να γινει σαντιγυ.
Ριχνουμε λιγο παραπανω απο τη μιση σαντιγυ μεσα στη σοκολατα και με το συρμα ανακατεουμε καλα να γινει μια ομοιομορφη μους.
Μοιραζουμε σε 4 μπωλακια.
Σπαμε τα μπισκοτα ορεο πολυ καλα στο μπλεντερ να γινουν χοντρη σκονη,τα ριχνουμε στην υπολοιπη σαντιγυ και ανακατεουμε καλα.
Μοιραζουμε την ορεο-σαντιγυ στα μπωλακια και βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει για 2 ωρες.
Αν θελουμε πριν τα σερβιρουμε διακοσμουμε απο πανω με κομματια σοκολατας ή μπισκοτα ορεο κομμενα στη μεση.




6 σχόλια:

  1. Τί έφτιαξες πάλι Νίκη μου; Όλο θα με κολάζεις εσύ! Άμα του βάλουμε και κομματάκια φράουλας πειράζει; Μου αρέσουν πολύ και τώρα που βγαίνουν είναι ευκαιρία!
    Να πάρω ένα μπολάκι να το τσακίσω;;;; :) :)
    Πολλά πολλά φιλιά! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βεβαια μπορουμε να βαλουμε φραουλιτσες ομως θα πρεπει να σερβιριστει πιο αμεσα,την ιδια μερα μολις παγωσει γιατι μπορει να βγαλουν ζουμακι.
      Φιλια πολλα και καλο σου βραδυυυ!

      Διαγραφή
  2. Νίκη μου φαίνεται νοστιμότατο το γλυκάκι σου!Τα υλικά που περιέχει είναι υπέροχα και μου αρέσουν όλα!Πολύ ωραίο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλα! Οντως ειναι νοστιμοτατη μυρωδατη μους με σοκο-φραουλενιο αρωμα και δυσκολο να μην αρεσει.

      Διαγραφή
  3. Τι ωραία μους! Και αυτή η σαντιγύ όνειρο! Εύγε, Νίκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...