Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Αγκιναρες με αυγα στο τηγανι

Υλικα
4 μεγαλες αγκιναρες
4 αυγα
αλατι
ελαιολαδο για το τηγανι

Εκτελεση
Διαλεγουμε και αγοραζουμε 4 μεγαλες αγκιναρες.


Κοβουμε το κοτσανι και το ξεφλουδιζουμε με ενα μαχαιρι να βγει το εξωτερικο περιβλημα και οι χοντρες ινες.





Κοβουμε το εσωτερικο του κοτσανιου σε μικρα κομματια και το βαζουμε σε μια λεκανιτσα με νερο και 1 στιμμενο λεμονι για να μη μαυριζει οσο καθαριζουμε και τις υπολοιπες αγκιναρες.


Παιρνουμε τα κεφαλια και τα καθαριζουμε.Βγαζουμε τα εξωτερικα φυλλα,σχεδον τα μισα.


Καθαριζουμε με το μαχαιρι την κατω πλευρα.


Κοβουμε το πανω μερος (με τα φυλλα) και το πεταμε.Κραταμε τη βαση.


Κοβουμε τη βαση στα 4 και καθαριζουμε απο τις τριχες.





Σε ενα τηγανι βαζουμε μπολικο ελαιολαδο να ζεσταθει.
Στραγγιζουμε τα κοτσανια και τα τηγανιζουμε σε μετρια φωτια για 3-4 λεπτα.

Στραγγιζουμε και τα κεφαλια και τα ριχνουμε κι αυτα στο τηγανι και συνεχιζουμε το τηγανισμα για 10 λεπτα ανακατευοντας συχνα.


Κατεβαζουμε απο τη φωτια και στραγγιζουμε τις αγκιναρες απο το λαδι.
Ξαναβαζουμε στη φωτια,ριχνουμε τα αυγα,αλατιζουμε και ανακατευουμε για 1 λεπτο.




Οι αγκιναρες ειναι ετοιμες για σερβιρισμα.


6 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Nicky!
    Αυτόν τον καιρό οι αγκινάρες είναι στον καιρό τους και αρκετά φτηνές. Η ομελέτα που μας προτείνεις νοστιμότατη, τη φτιάχνω κι εγώ και μας αρέσει πολύ.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως τωρα τελευταια τις βρισκει κανεις σε πολυ καλη τιμη και αξιζει να πειραματιστει με διαφορετικες παρασκευες.
      Φιλια και σε σενα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Ίσως έτσι καταφέρουμε και τους πιο δύσκολους να φάνε αγκινάρες!
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι σιγουρα εντελως διαφορετικες ετσι απ'οτι τις εχει στο μυαλο του ο περισσοτερος κοσμος.Κι εγω ετσι εμαθα να τις τρωω,μαγειρευτες αλα πολιτα κλπ δε με συγκινουν καθολου. Καλη εβδομαδα και σε σενα!

      Διαγραφή
  3. Λατρεύω τις αγκινάρες λέμε! Η αλήθεια είναι ότι αγοράζω πάντα κατεψυγμένες, αλλά αφού βλέπω ότι θα βάλουμε και λίγο από τα κοτσάνια τους, συν τις κατατοπίστικότατες φωτογραφίες σου, λέω να το προσπαθήσω με φρέσκιες! Ωραία συνταγή Νίκη μου!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι οτι αμα δεν εχεις ξανακαθαρισει αγκιναρες δεν ξερεις απο που να ξεκινησεις,τι να κρατησεις και τι να πεταξεις χεχε και οσο να'ναι οι κατεψυγμενες εχουν την ευκολια τους. Αν το επιχειρησεις καλη επιτυχια!
      Καλη εβδομαδααα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...