Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Κριθαρακι με κεφτεδακια στην κατσαρολα

Υλικα
200γρ. μοσχαρισιο κιμα
250γρ. κριθαρακι μετριο
1 ποτηρι χυμο ντοματας
1/4 ποτηριου ελαιολαδο
1 μικρο κρεμμυδι τριμμενο στον τριφτη
1/2 σκελιδα σκορδο λιωμενο
1 λεπτη φετα ψωμι
1 κουτ.γλυκου ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ξερο βασιλικο

Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε τον κιμα,το κρεμμυδι,το σκορδο,αλατι,πιπερι,ξερο βασιλικο και το ψωμι το οποιο το εχουμε βρεξει με νερο,το εχουμε στιψει και το θρυμματισαμε με το χερι.
Ζυμωνουμε καλα να ενωθουν τα υλικα και πλαθουμε μικρα κεφτεδακια.


Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο,το χυμο ντοματας,τη ζαχαρη,αλατι,πιπερι και ξερο βασιλικο σε μετρια φωτια.Βαζουμε μεσα και τα κεφτεδακια και τα βραζουμε για 5 λεπτα γυριζοντας τα και απο την αλλη πλευρα.


Προσθετουμε το κριθαρακι.


Προσθετουμε και 3 ποτηρια ζεστο νερο,αλατιζουμε ξανα και ανακατευουμε.


Βραζουμε σε μετρια φωτια για 15 λεπτα ανακατευοντας συχνα για να μη μας κολλησει.
Μετα τα 15 λεπτα το φαγητο εχει ακομα αρκετο ζουμι.


Κατεβαζουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε με κλειστο καπακι για ακομα 10-15 λεπτα να τραβηξει.
Οταν ανοιξουμε την κατσαρολα ανακατευουμε για μια ακομα φορα και το φαγητο ειναι ετοιμο για σερβιρισμα.





4 σχόλια:

  1. Τέλειο φαγητό!
    Με κεφτεδάκια, ε?? Ωραία ιδέα έριξες λοιπόν!! Όλα σε μια κατσαρόλα και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραια κ πρωτοτυπη συνταγη! μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...