Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ταρτα κολοκυθι

Υλικα
για τη γεμιση
4-5 κολοκυθια ροδελες
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι
1 χουφτα γραβιερα τριμμενη
1 χουφτα ρεγκατο τριμμενο
1 χουφτα κασερι τριμμενο
λιγο μαιντανο
4 αυγα
100γρ. κρεμα γαλακτος
αλατι
πιπερι
για τη ζυμη
1 ποτηρι ελαιολαδο
1 ποτηρι λευκο κρασι
1/2 κουπα γραβιερα
λιγο αλατι
αλευρι οσο παρει

Εκτελεση
Σωταρουμε το κρεμμυδι και το βαζουμε στην ακρη.
Σωταρουμε τα κολοκυθια,τα βαζουμε σε ενα μπωλ,μολις κρυωσουν ριχνουμε το κρεμμυδι,τα τυρια,τα αυγα,την κρεμα γαλακτος,τον μαιντανο,αλατι,πιπερι και ανακατεουμε.
Σε αλλο μπωλ βαζουμε το ελαιολαδο,το κρασι,τη γραβιερα,λιγο αλατι και αρχιζουμε να ζυμωνουμε ριχνοντας αλευρι μεχρι να γινει μια ζυμη που ξεκολλαει απο τα τοιχωματα.
Στρωνουμε τη ζυμη σε ταρτιερα να καλυφθουν και τα τοιχωματα και βαζουμε απο πανω τη γεμιση.


Ψηνουμε στον αερα στους 180 βαθμους,στην κατω θεση του φουρνου μεχρι να ροδισει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...