Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Σπαγγετι με ελιες και φετα

Υλικα
1 πακετο μακαρονια
1 συσκευασια χυμο ντοματας
1/2 κουπα ψιχα μαυρης ελιας
1 κουπα τυρι φετα κομμενη σε κυβους
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ξερο και φρεσκο βασιλικο
ελαιολαδο

Εκτελεση
Βραζουμε τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου και τα σουρωνουμε.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος της και τσιγαριζουμε το κρεμμυδι για 2-3 λεπτα σε μετρια φωτια.
Ριχνουμε το χυμο ντοματας,τη ζαχαρη,πολυ λιγο αλατι,πιπερι,ξερο βασιλικο και βραζουμε για 10-15 λεπτα να συμπηκνωθει και να δεσει η σαλτσα.
Προσθετουμε τις ελιες και βραζουμε για κομα 2-3 λεπτα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια,ριχνουμε τη φετα και το φρεσκο ψιλοκομμενο βασιλικο,ανακατεουμε,ριχνουμε και τα μακαρονια,ανακατευουμε και ειναι ετοιμο για σερβιρισμα.
Καλη ορεξη!


 

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Ανοιχτη σφολιατα με ξινομυζηθρα Κρητης και ντοματα

Υλικα
1/2 πακετο φυλλο σφολιατας
150γρ. ξινομυζηθρα Κρητης
2 μετριες,ωριμες ντοματες
10 μαυρες ελιες
5 κουτ.σουπας ελαιολαδο
σκορδο σκονη
αλατι
πιπερι
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
ριγανη
φρεσκο βασιλικο

Εκτελεση
Απλωνουμε χαρτι ψησιματος σε ενα ταψι και βαζουμε απο πανω το φυλλο σφολιατας.
Στρωνουμε απο πανω εδω κι εκει την ξινομυζηθρα Κρητης.

Κοβουμε σε μικρα κυβακια τις ντοματες,τις βαζουμε σε ενα μπωλ και στραγγιζουμε το ζουμι.
Προσθετουμε αλατι,τη ζαχαρη,ριγανη,φρεσκο ψιλοκομμενο βασιλικο,το ελαιολαδο και τις ελιες κομμενες κομματια και ανακατευουμε.


Απλωνουμε το μειγμα ντοματας καθως και ολα τα υγρα πανω στο φυλλο σε διαφορα σημεια.


Ψηνουμε στον αερα στους 160 βαθμους για 30 λεπτα.

 


Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Ανοιχτη σφολιατα με πεστο βασιλικου και απακι Κρητης

Υλικα
1/2 πακετο φυλλο σφολιατας
απακι Κρητης
4 κουτ.σουπας πεστο βασιλικου
ελαιολαδο
φυλλα βασιλικου

Εκτελεση
Στρωνουμε ενα ταψι με χαρτι ψησιματος και βαζουμε πανω το φυλλο σφολιατας.
Το αλοιφουμε με ελαιολαδο,το τρυπαμε με ενα πιρουνι σε διαφορα σημεια να μη φουσκωσει στο ψησιμο και απλωνουμε απο πανω το πεστο βασιλικου.



Κοβουμε μερικες φετες απακι Κρητης,τις αραδιαζουμε πανω στο φυλλο,βαζουμε και μερικα φυλλα βασιλικου και ειναι ετοιμο για ψησιμο.



Ψηνουμε στον αερα στους 180 βαθμους για 20 λεπτα να ροδισει καλα.



Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Πεστο βασιλικου

Υλικα
1 κουπα φυλλα πλατυφυλλου βασιλικου (οχι πολυ πιεσμενα στην κουπα)
3 κουτ.σουπας τριμμενη παρμεζανα
2 κουτ.σουπας κουκουναρι
1 φλυτζ.του ελληνικου καφε ελαιολαδο
1 μικρη σκελιδα σκορδο
λιγο αλατι

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα μεσα στο μπλεντερ και τα χτυπαμε πολυ καλα να πολτοποιηθουν.
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το πεστο για τις μακαροναδες μας,στις ταρτες και πιτσες μας,σε τοστ και φρυγανισμενο ψωμι ή για να βουτηξουμε κριτσινια.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Συκωτι μοσχου με ριγανη και ρετσινα

Υλικα
1 κιλο συκωτι μοσχαρισιο
3/4 ποτηριου ρετσινα
1/3 ποτηριου ελαιολαδο
ριγανη
αλατι

Εκτελεση
Πλενουμε το συκωτι,το βαζουμε σε ενα ταψι,αλατιζουμε,ριχνουμε μπολικη ριγανη,τη ρετσινα και το ελαιολαδο και ανακατεουμε καλα.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 45 λεπτα,γυρναμε απο την αλλη το συκωτι και ψηνουμε για ακομα 10 λεπτα.




Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

κοτοπουλο τηγανια με καροτο και κολοκυθι

Υλικα
4 φιλετα κοτοπουλο
3 μεγαλα καροτα τριμμενο στον τριφτη
1 κολοκυθακι κομμενο σε λεπτα φετακια
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
1/3 κουτ.γλυκου καρυ
1/3 κουτ.γλυκου κολιανδρο σκονη
ριγανη
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε και κοβουμε το κοτοπουλο με ενα ψαλιδι κουζινας ή ενα μαχαιρι σε μεγεθος μπουκιας.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο ισα να καλυφθει ο πατος της και μολις ζεσταθει ριχνουμε το κρεμμυδι,το καροτο και το κολοκυθι και τα τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια,ανακατευοντας συχνα να μαραθουν πολυ καλα.
Ριχνουμε το κοτοπουλο,ανεβαζουμε σε δυνατη φωτια και τσιγαριζουμε ανακατευοντας πολυ συχνα.
Αλατιζουμε,ριχνουμε την παπρικα,το καρυ,τον κολιανδρο,τη ριγανη και το πιπερι και συνεχιζουμε το ανακατεμα.
Το φαγητο ειναι ετοιμο οταν το κοτοπουλο εχει ασπρισει πολυ καλα απο ολες τις πλευρες και τα λαχανικα απο το ανακατεμα εχουν λιωσει σχεδον δημιουργωντας κατι σαν σαλτσα.




Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Πατατες ογκρατεν με ντοματα και μοτσαρελα

Υλικα
5-6 πατατες μετριες
5-6 λωριδες μπεικον ψιλοκομμενες
3 ντοματες κομμενες σε λεπτες φετες
150γρ. blue cheese
150γρ. μοτσαρελα τριμμενη
1 κρεμα γαλακτος μικρη
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Βραζουμε τις πατατες και τις σουρωνουμε.


Μολις κρυωσουν και μπορουμε να τις πιασουμε τις κοβουμε σε φετες παχους οσο ενα δαχτυλο και τις στρωνουμε σε ενα πυρεξ ελαφρα βουτυρωμενο.
Αλατοπιπερωνουμε αλλα οχι πολυ γιατι θα βαλουμε και τα τυρια.
Αναμεσα στις πατατες βαζουμε τις ντοματες,το μπεικον και το blue cheese.
Πασπαλιζουμε με την τριμμενη μοτσαρελα,περιχυνουμε και την κρεμα γαλακτος.



Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30-40 λεπτα.


Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Ταρτα με σπανακι χωρις φυλλο

Υλικα
για τη γεμιση
750γρ. σπανακι κατεψυγμενο σε φυλλα
100γρ. τυρι φετα
100γρ. τυρι ρικοτα
50γρ. παρμεζανα
2 αυγα
5-6 κουτ.σουπας γαλα εβαπορε
2 πρασα ψιλοκομμενα
αλατι
πιπερι
λιγο ελαιολαδο
για την κρουστα
6 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια
2 κουτ.σουπας αλευρι
μαργαρινη
λιγη τριμμενη παρμεζανα

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο και τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια το πρασο να μαραθει.Προσθετουμε το γαλα εβαπορε το οποιο θα παρει την αψάδα του πρασου και θα το κανει πιο γλυκο.
Προσθετουμε το σπανακι και ανακατευουμε συχνα μεχρι να μαραθει και να εξατμιστουν τα υγρα του.Αυτο μπορει να παρει αρκετη ωρα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και μολις κρυωσει λιγο ριχνουμε αλατι,πιπερι,τα αυγα,τη φετα,τη ρικοτα,την παρμεζανα και ανακατεουμε καλα.
Βουτυρωνουμε πολυ καλα ενα αντικολλητικο ταψακι,με ενα σουρωτηρι πασπαλιζουμε το αλευρι να καλυφθει ο πατος και επειτα πασπαλιζουμε 3 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια.
Στρωνουμε προσεκτικα τη γεμιση στο ταψακι και την ισιωνουμε.
Απο πανω πασπαλιζουμε την υπολοιπη φρυγανια και λιγη τριμμενη παρμεζανα.Βαζουμε κομματακια μαργαρινης εδω και εκει στην επιφανεια.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους,στην κατω θεση του φουρνου για 40 λεπτα να ροδισει καλα η ταρτα μας.Ξεφουρνιζουμε,περιμενουμε να κρυωσει λιγο και σερβιρουμε.






                              Ειναι μια παραλλαγη μιας συνταγης που βρηκα στο econews.gr

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Κερασοπιτα


Υλικα
 4 αυγα χωρισμενα
1 φλ. τσαγιου ζαχαρη
6 κουτ.σουπας αλευρι που φουσκωνει μονο του
2 βανιλιες
1 φλ. τσαγιου κρεμα γαλακτος
1 πρεζα αλατι
500 γρ. φρεσκα κερασια χωρις το κουκουτσι
ξυσμα απο 1 λεμονι
λιγο βουτυρο για το πυριμαχο σκευος

Εκτελεση
 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε για 6΄-7΄ ώσπου να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.



Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο για 5΄ αφού πρώτα το βουτυρώσουμε.
Έχουμε πλύνει και βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.


 Ρίχνουμε στο ζεστό πυρίμαχο σκεύος τα ζαχαρωμένα κεράσια και τα περιχύνουμε με το χτυπημένο μείγμα αυγών.



 Ψήνουμε την κερασόπιτα σε προθερμαμένο φούρνο στους 180ο Cσε αέρα στη μεσαία σχάρα για 30΄-35΄ ώσπου να φουσκώσει και σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε με άχνη.






      Μια συνταγη της Αργυρως Μπαρμπαριγου.

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Μακαρονοσαλάτα με τόνο

Υλικα
300γρ. μικρα ζυμαρικα (κοραλι,φιογκακια,κοφτο)
2 κονσερβες τονο σε ελαιολαδο
10 ντοματινια κομμενα στη μεση
1/2 πιπερια φλωρινης ψιλοκομμενη
100γρ. τυρι γκουντα κομμενο σε κυβακια
4 κουτ. σουπας καλαμποκι (κονσερβα)
4 κουτ. σουπας κοκκινα φασολια (κονσερβα)
3-4 αγγουρακια τουρσι ψιλοκομμενα
1 φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
4 κουτ. σουπας μαγιονεζα
2 κουτ. σουπας κετσαπ
αλατι
πιπερι
ριγανη

Εκτελεση
Βραζουμε τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα σουρωνουμε και τους ριχνουμε κρυο νερο βρυσης για να κρυωσουν.Τα βαζουμε σε ενα μεγαλο μπωλ.
Ανοιγουμε τις κονσερβες τονου,τις μισοστραγγιζουμε απο το λαδι και τις προσθετουμε στα ζυμαρικα.
Ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα,ανακατεουμε καλα και βαζουμε τη σαλατα στο ψυγειο για 1 ωρα να δεσουν οι γευσεις και να γινει δροσερη.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...