Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι και μέλι


Υλικα
450γρ ταχινι
200γρ μελι
200γρ κουβερτουρα
200γρ μπισκοτα digestive
150γρ νιφαδες δημητριακων (fitness)

Eκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε το ταχινι και το μελι και ανακατεουμε απαλα με μια σπατουλα ισα να ενωθουν τα υλικα,δεν ανακατεουμε πολυ γιατι οσο ανακατευουμε τοσο σφιγκει το μειγμα και δεν το θελουμε αυτο.

Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι ή στο φουρνο μικροκυματων,τη ριχνουμε μεσα στο μελι και το ταχινι και ανακατεουμε λιγο να ενωθει.


Σπαμε τα μπισκοτα σε μεγαλα κομματια και τα ριχνουμε στο μειγμα,ριχνουμε και τα δημητριακα και ανακατεουμε καλα.


Ριχνουμε το μειγμα του κορμου σε μια φορμα καλυμμενη με αντικολλητικο χαρτι,κλεινουμε το χαρτι και βαζουμε τον κορμο στο ψυγειο να παγωσει καλα.Διατηρειται τραγανος για πολλες μερες.



Η συνταγη ειναι του Ακη Πετρετζικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...