Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Ταρτάκια με μύρτιλα

Υλικα
για τη βαση
200γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
100γρ βουτυρο
1 κροκο αυγου
2 κουτ.σουπας ζαχαρη καστανη
2 κουτ.σουπας νερο κρυο
1 πρεζα αλατι
1 βανιλια
για την κρεμα
300ml γαλα εβαπορε πληρες
150ml νερο
5 κουτ.σουπας ζαχαρη κρυσταλλικη
5 κουτ.σουπας κουσταρ παουντερ
για τη σως μυρτιλο
150ml χυμο ribenna
150γρ μυρτιλα
2 κουτ.σουπας κουσταρ παουντερ
2 κουτ.σουπας ζαχαρη κρυσταλλικη

Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα ξεκιναμε να φτιαξουμε τη ζυμη για τη βαση.Βαζουμε το αλευρι,τη ζαχαρη,τη βανιλια,το αλατι και ανακατεουμε.Βαζουμε το βουτυρο και το τριβουμε μεσα στο αλευρι να γινει σαν ψιχουλα.Προσθετουμε τον κροκο και το νερο και ζυμωνουμε καλα να γινει μια μπαλα που ξεκολλαει απο τα χερια.

 Χωριζουμε τη ζυμη σε 10 μπαλιτσες και τις ζουλαμε με τα χερια μας μεσα σε ατομικα φορμακια ψησιματος να καλυφθει ο πατος και λιγο απο τα πλαγια.
Τρυπαμε καλα με ενα πιρουνι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 170 βαθμους για 15 λεπτα στον αερα.



Για να φτιαξουμε την κρεμα βαζουμε σε ενα κατσαρολακι σε μετρια φωτια τη ζαχαρη,το γαλα και το νερο και κραταμε 2 κουταλιες σε ενα φλυτζανι.Προσθετουμε στο φλυτζανι την κουσταρ παουντερ και ανακατεουμε να διαλυθει.Μολις το γαλα στο κατσαρολακι ζεσταθει καλα και λιωσει η ζαχαρη,ριχνουμε μεσα στη λιωμενη κουσταρ παουντερ και ανακατεουμε ζωηρα με ενα συρμα μεχρι να πηξει.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε λιγο να κρυωσει.


Μολις κρυωσει ελαφρως,σκεπαζουμε με μια μεμβρανη και βαζουμε την κρεμα στο ψυγειο για λιγη ωρα μεχρι να φτιαξουμε τη σως με τα μυρτιλα.Η μεμβρανη πρεπει να ακουμπαει την κρεμα για να μη δημιουργηθει πετσα.
Για να φτιαξουμε τη σως βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το χυμο και τη ζαχαρη να ζεσταθουν κρατωντας 1 κουταλια χυμο στην ακρη και διαλυουμε την κουσταρ παουντερ.Μολις ζεσταθει καλα ο χυμος και λιωσει η ζαχαρη,ριχνουμε μεσα τη λιωμενη κουσταρ παουντερ και ανακατευουμε ζωηρα με ενα συρμα μεχρι να πηξει.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα τα μυρτιλα.Ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει.


Βγαζουμε την κρεμα απο το ψυγειο και τη χτυπαμε παλι λιγο με το συρμα να αφρατεψει.
Συναρμολογουμε τα ταρτακια και τα φυλαμε στο ψυγειο σε σκεπασμενο δοχειο.



Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Νηστίσιμα σοκολατάκια με μέλι και ταχίνι

Υλικα
1,5 κουπα τριμμενη καρυδα σκονη
4 κουτ.σουπας μελι
4 κουτ.σουπας ταχινι
2 κουτ.σουπας λικερ της αρεσκειας σας ή κονιακ
λιγη κανελα
1 κουβερτουρα υγειας

Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε την καρυδα,το μελι,το ταχινι,το λικερ και την κανελα και ανακατευουμε με τα χερια μας να γινει μια κολλωδης ζυμη.
Βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο για λιγο και λιωνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολατα.
Πλαθουμε το μειγμα καρυδας σε μικρες μπαλιτσες.Ριχνουμε μια μια τις μπαλιτσες μεσα στη λιωμενη σοκολατα να καλυφθουν,τις βγαζουμε με ενα κουταλακι και τις τοποθετουμε πανω σε χαρτι ψησιματος να κρυωσουν και να σκληρυνουν. Επειτα τοποθετουμε τα σοκολατακια σε κλειστο δοχειο,εκτος ψυγειου και διατηρουνται αρκετες μερες.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Καναπεδάκια με αγγούρι και καπνιστό σολομό

Υλικα
1 αγγουρι
1/2 συσκευασια κρεμα τυρι με μυρωδικα
50γρ. σολομο καπνιστο
φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
πιπερια φλωρινης λεπτοκομμενη
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι

Εκτελεση
Καθαριζουμε το αγγουρι,το κοβουμε σε χοντρες ροδελες παχους περιπου 2-3 εκατοστων και με ενα κουταλακι αδειαζουμε ελαφρως το κεντρο τους να σχηματιστει μια λακουβιτσα.


Μοιραζουμε την κρεμα τυριου σε καθε καναπεδακι,βαζουμε απο πανω λιγο καπνιστο σολομο,στολιζουμε με πιπερια φλωρινης και φρεσκο κρεμμυδακι και τελος τριβουμε απο πανω λιγο μαυρο πιπερι.


Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Smoothie με μύρτιλα και κεράσια

Υλικα
100γρ μυρτιλα
50ml φρεσκο γαλα πληρες
50ml κεφιρ
2 κουτ.σουπας στραγγιστο γιαουρτι
6-8 κερασια ωριμα,χωρις κουκουτσι

Εκτελεση
Χτυπαμε στο μπλεντερ τα μυρτιλα,τα κερασια,το γιαουρτι και το γαλα να λιωσουν καλα.
Μοιραζουμε το smoothie σε 2 ποτηρια και προσθετουμε το κεφιρ.Ανακατεουμε καλα με ενα καλαμακι ή πλαστικο κουταλι για να μην "σκοτωσουμε" το κεφιρ.
Αν θελουμε στολιζουμε τα ποτηρια με λιγα ακομη φρεσκα μυρτιλα.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Δροσιστικό νερό με αγγούρι sassy water

Yλικα
2 λιτρα νερο
1 αγγουρι
1 κουτ.γλυκου τριμμενο τζιντζερ φρεσκο ή σκονη
χυμο απο 1 λεμονι
φετες λεμονιου
φυλλα δυοσμου

Εκτελεση
Βαζουμε σε μια μεγαλη κανατα ή βαζο το νερο,το χυμο λεμονιου,το τζιντζερ,μερικες φετες λεμονιου,το αγγουρι κομμενο σε ροδελες και μπολικα φυλλα δυοσμου.
Το αφηνουμε ενα βραδυ στο ψυγειο. Την επομενη μερα το σουρωνουμε και το πινουμε.
Το sassy water λανσαρεται πολυ ως λιποδιαλυτικο,αποτοξινωτικο,για επιπεδη κοιλια,για διαιτες αστραπη,για διαιτες αγγουριου κλπ κλπ
Υποτιθεται οτι το φτιαχνεις και το πινεις ολο μεσα στη μερα.
Δεν εχω ιδεα αν φερνει αποτελεσματα αλλα εγω σας το προτεινω ως ενα πολυ ωραιο δροσιστικο,αρωματικο νερακι και ως εναλλακτικη αντι ενος αναψυκτικου τωρα το καλοκαιρι.
Σερβιρετε το με παγο και εξτρα λεμονι,δυοσμο,αγγουρι αν θελετε για περισσοτερο αρωμα και εφε.
Καλη απολαυση!

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Το μπριάμ έγινε κεφτέδες!

Υλικα
3 κουπες μπριαμ
1 κουπα φασολια βρασμενα
1/2 κουπα τριμμενη φρυγανια
1 αυγο
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε το μπριαμ και το παταμε καλα με το πιρουνι να λιωσει.Θελουμε το μπριαμ να ειναι καλοψημμενο και να μην εχει πολλα υγρα γι'αυτο αν εχει ζουμι το αφαιρουμε πριν το πατησουμε.


Λιωνουμε τα φασολια στο μπλεντερ και τα προσθετουμε στο μειγμα.Προσθετουμε και το αυγο,τη φρυγανια,αλατι και πιπερι και ανακατεουμε καλα.
Σε αυτο το σημειο αν θελουμε μπορουμε να προσθεσουμε και μιση κουπα κεφαλοτυρι ή φετα απλα δεν προσθετουμε αλατι.
Πλαθουμε τα κεφτεδακια και τα βαζουμε σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι.


Τα αλοιφουμε απο πανω με λιγο ελαιολαδο και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους στον αερα για 20 λεπτα.
Συνοδευονται πολυ ωραια με στραγγιστο γιαουρτι.


Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Μαρμελάδα ροδάκινο

Υλικα
3 κιλα καθαρισμενα,πολυ ωριμα ροδακινα
1 κιλο ζαχαρη
χυμο απο 1 λεμονι

Εκτελεση
Πλενουμε και καθαριζουμε τα ροδακινα,αφαιρουμε δηλαδη τη φλουδα και το κουκουτσι.Ζυγιζουμε να ειναι 3 κιλα και τα μισο-πολτοποιουμε στο μπλεντερ,να μεινουν μερικα κομματακια.
Ριχνουμε τα ροδακινα και τη ζαχαρη σε μια μεγαλη κατσαρολα και βραζουμε,χωρις καπακι,σε μετρια φωτια για 3 ωρες ή μεχρι να δεσει η μαρμελαδα και να σκουρυνει ελαφρως.Ριχνουμε το χυμο λεμονιου,αφηνουμε να παρει μια τελευταια βραση και αποσυρουμε απο τη φωτια.
Οπως ειναι καυτη η μαρμελαδα τη βαζουμε σε καυτα,αποστειρωμενα βαζα,τα γεμιζουμε μεχρι πανω,τα κλεινουμε σφιχτα με το καπακι και τα γυρναμε αναποδα.Τα αφηνουμε να κρυωσουν εκτος ψυγειου.

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς



Σήμερα έχω τα γενέθλια μου! Κοπιάστε να σας κεράσω ένα τσινγκουλατάκι!

Υλικά
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα
1 χούφτα ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
(εγώ έβαλα ωμά αμύγδαλα,καρύδια,μαύρες σταφίδες,cranberries,ηλιόσπορο και κουκουνάρι)


Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και με ένα κουταλάκι στρώνουμε δισκάκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.


Βάζουμε πάνω στη σοκολάτα τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα να κολλήσουν.


Αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν και να σκληρήνουν σε θερμοκρασία δωματίου ή αν έχει πολλή ζέστη τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.


Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Πικάντικο ντιπ γιαουρτιού

Υλικα
1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες στραγγιστο
1 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1/2 κουτ.γλυκου καρυ
1/2 κουτ.γλυκου κυμινο
1/4 κουτ.γλυκου τζιντζερ σκονη
1/4 κοτ.γλυκου κουρκουμα σκονη
1/4 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
1/2 κουτ.γλυκου αλατι
λιγο ξυσμα λεμονιου

Εκτελεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι και το ντιπ ειναι ετοιμο.Μπορουμε να αλλαξουμε τις αναλογιες συμφωνα με τα γουστα μας.
Ταιριαζει πολυ με παναρισμενα φιλετακια κοτοπουλου αλλα και σουτζουκακια,σουβλακια και παιδακια αρνισια.
Καλη σας ορεξη!

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Υλικα
1 συσκευασια,8 φιλετα μπουτι κοτοπουλο
1 αυγο
1 πακετο φρυγανιες ή ετοιμη τριμμενη φρυγανια
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι
λαδι για το ψησιμο

Εκτελεση
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις ή στους 180 βαθμους στον αερα.
Σε ενα βαθυ πιατο χτυπαμε το αυγο μαζι με τις 2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο.Αν θελουμε μπορουμε να προσθεσουμε μπαχαρικα και αποξηραμενα μυρωδικα.(παπρικα,πιπερι,σκορδο σκονη,ριγανη,καρυ κλπ)
Διαλυουμε τις φρυγανιες στο μουλτι μεχρι να γινουν σκονη ή γεμιζουμε ενα βαθυ πιατο με ετοιμη τριμμενη φρυγανια.
Κοβουμε τα φιλετακια στη μεση,αλατιζουμε καλα και τα βουταμε πρωτα στο αυγο και μετα στη φρυγανια να καλυφθουν εντελως απ'ολες τις πλευρες.


Βαζουμε τα παναρισμενα φιλετακια σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος και τα ραντιζουμε ελαφρως απο πανω με λιγο ελαιολαδο.
Ψηνουμε για 20 λεπτα,στη μεσαια θεση του φουρνου ή μεχρι να ροδισουν καλα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...