Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή πίτα με πράσο και μπέικον

Υλικα
1 φυλλο σφολιατας ετοιμο
3 μικρα πρασα
250γρ μπεικον
1 κουπα ωριμο τσενταρ ή καποια μαλακη,πικαντικη γραβιερα
200ml κρεμα γαλακτος
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Ψιλοκοβουμε το μπεικον και το τσιγαριζουμε σε ενα τηγανι,σε δυνατη φωτια χωρις καθολου λαδι,μεχρι να ροδισει.
Πλενουμε,καθαριζουμε και ψιλοκοβουμε τα πρασα σε μικρα κομματακια και τα ριχνουμε στο τηγανι.Χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και τα σωταρουμε μαζι με το μπεικον μεχρι να μαραθουν πολυ καλα.Ριχνουμε την κρεμα γαλακτος,ανακατευουμε και βραζουμε για 1-2 λεπτα να δεσει.
Ριχνουμε αλατι και πιπερι και αποσυρουμε απο τη φωτια.
Στρωνουμε αντικολλητικο χαρτι ψησιματος σε ενα ταψι και στρωνουμε απο πανω το φυλλο σφολιατας.


 Απλωνουμε το μειγμα πρασου-μπεικον και ριχνουμε απο πανω και το τυρι.



Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους για 20-25 λεπτα μεχρι να ροδισει καλα.



4 σχόλια:

  1. τελεια,φοβερη,απολυτως του γουστου μου!!!!
    καλημερα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ! Ψιχουλο δεν εμεινε! Καλο μας βραδυ.

      Διαγραφή
  2. Είναι απίθανη, και εύκολη επιλογή για ένα τραπέζι!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως,μεσα σε λιγα λεπτα φτιαχνεται και βολευει πολυ,ειτε για τραπεζι οπως λες ειτε για συνοδεια σε μπυριτσα με φιλους. Καλο μας βραδυ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...