Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τονοσαλάτα με αβοκάντο

Υλικα
1 κονσερβα τονο σε λαδι
χυμο απο μισο λεμονι
2 κουτ.σουπας ψιλοκομμενο κρεμμυδι
1/2 σκελιδα σκορδο
1 μικρο ωριμο αβοκαντο
αλατι
πιπερι

Υλικα
Ανοιγουμε την κονσερβα και στραγγιζουμε το μισο λαδι.Τον ριχνουμε σε ενα μπωλ.
Κοβουμε το αβοκαντο.Το μισο το λιωνουμε καλα με ενα πιρουνι και το ριχνουμε στον τονο.Προσθετουμε αλατι,πιπερι,το κρεμμυδι,το σκορδο,το χυμο του λεμονιου και ανακατεουμε πολυ καλα.
Κοβουμε το αλλο μισο αβοκαντο σε μικρα κυβακια ή φετουλες και γαρνιρουμε απο πανω τη σαλατα.
Μικρο μυστικο: Για να μη μαυρισει το αβοκαντο το αλοιφουμε με λιγες σταγονες λεμονι.

3 σχόλια:

  1. Διαφορετικη σαλατουλα και απλή για να την κάνουν ακόμη και αρχάριοι. Δεν εχω δοκιμασει ακομη αβοκάντο, οπότε δοκιμάσω θα σου πω!
    Καλό Σαββατοκύριακο, καλά κούλουμα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ξέρω τον συνδυασμό αυτό και είναι επιτυχημένος! Θα έβαζα και λίγο μαρούλι με ρόκα για το δικό μου πιάτο! Καλό τριήμερο Νίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαρεσει παρα πολυ το αβοκαντο και ο τονος,σε συνδυασμο δεν τα εχω δοκιμασει και μου δωσες μια ωραια ιδεα τωρα!!!!!!!!!
    φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...