Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Mini Pumpkin Squash cupcakes with Mocha Mascarpone frosting

ή αλλιώς "Μίνι Κεκάκια Κολοκύθας με Κρέμα Μόκα Μασκαρπόνε" !!!

Υλικα
για τα κεκακια
1 κουπα και 3/4 αλευρι φαρινα
1/2 κουπα μαυρη ζαχαρη
1/2 κουπα λευκη ζαχαρη
1 κουτ.γλυκου κανελα
1/2 κουτ.γλυκου μοσχοκαρυδο
1/2 κουτ.γλυκου τζιντζερ σκονη
1 κουτ.γλυκου εκχυλισμα βανιλιας
1 κουταλακι σοδα
1/2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1/3 κουτ.γλυκου αλατι
2 μεγαλα αυγα
1/2 κουπα βουτυρο λιωμενο
1 κουπα τριμμενη πορτοκαλι κολοκυθα στον ψιλο τριφτη και στιμμενη να φυγουν τα υγρα
για την κρεμα
1/2 κεσεδακι τυρι μασκαρπονε
1/2 κουτ.γλυκου στιγμιαιο καφε με αρωμα φουντουκι
1 κουτ.γλυκου βραστο νερο
1/2 κουτ.γλυκου εκχυλισμα βανιλιας
3 κουτ.σουπας αχνη ζαχαρη
λιγη τριμμενη κουβερτουρα για διακοσμηση

Εκτελεση
Ανακατεουμε ολα τα υλικα για τα κεκακια με ενα συρμα να γινει ενας χυλος.
Ψηνουμε μοιραζοντας το μειγμα σε μηχανη για μινι cupcakes για 25 λεπτα ή αν δεν εχουμε μηχανη ψηνουμε σε ταψακι για μινι κεκακια αφου το βουτυρωσουμε και το αλευρωσουμε,για 25-30 λεπτα στους 180 βαθμους αναλογα το φουρνο και ποσο γεμισαμε τις θηκες.Καλο ειναι να κανουμε το τεστ με την οδοντογλειφιδα,αν τη βαλουμε σε ενα κεκακι και βγει καθαρη τοτε ειναι ψημμενο.
Σε ενα μπωλακι βαζουμε τον στιγμιαιο καφε,ριχνουμε το βραστο νερο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Προσθετουμε την αχνη,μετα το εκχυλισμα βανιλιας να γινει ενα σιροπακι και τελος προσθετουμε το μασκαρπονε και ανακατεουμε καλα.Βαζουμε την κρεμα στο ψυγειο να σφιξει για 15 λεπτα.
Μολις κρυωσουν τα κεκακια βαζουμε απο πανω την κρεμα με ενα κορνε ή σπατουλα και πασπαλιζουμε με λιγη τριμμενη σοκολατα κουβερτουρα.
Διατηρουνται στο ψυγειο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...