Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σαν στραγαλια οπως λεμε...σαν φυστικ!

Υλικα
βρασμενα ρεβυθια
λιγο ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
παπρικα γλυκια ή καυτερη

Εκτελεση
Μουλιαζουμε τα ρεβυθια ολη τη νυχτα (12 ωρες) σε κρυο νερο.
Σουρωνουμε και βαζουμε τα ρεβυθια με καθαρο νερο στην κατσαρολα να βρασουν σε δυνατη φωτια για 30 λεπτα με μισανοιχτο καπακι.
Ξανασουρωνουμε και επαναλαμβανουμε το βρασιμο με καθαρο νερο για αλλα 30 λεπτα.
Σουρωνουμε,ξεπλενουμε και στεγνωνουμε καλα τα ρεβυθια.
Τα βαζουμε σε ενα μπωλ,προσθετουμε λιγο ελαιολαδο ισα να λαδωθουν 
ανακατευοντας τα.
Αλατιζουμε καλα και προσθετουμε πιπερι και παπρικα ειτε γλυκια ειτε καυτερη.
Τα στρωνουμε σε ενα ταψι καλυμμενο με χαρτι ψησιματος.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 220 βαθμους,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για 30-40 λεπτα αναλογα τα γουστα στην τραγανοτητα.
Στο ενδιαμεσο μπορουμε να κουνησουμε λιγο το ταψι να ανακατευτουν για να ψηθουν ομοιομορφα.
Γινονται ενα νοστιμο,τραγανο σνακ και συνοδευουν τελεια το ποτο και τη μπυρα μας.



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...