Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Ρεβύθια παριανά στο πήλινο (στον σκούνταβλο)

Υλικα
1/2 κιλο ρεβυθια
1 φλυτζ.τσαγιου λαδι
1 μεγαλο κρεμμυδι σε φετες
1 ντοματα σε φετες
αλατι
δεντρολιβανο
νερο 

Εκτελεση
Μια μερα πριν μουλιαζουμε τα ρεβυθια σε λεκανη με χλιαρο νερο με 1 κουτ.γλυκου σοδα και λιγο αλατι.
Την επομενη μερα ξεπλενουμε καλα τα ρεβυθια με νερο.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.
Ριχνουμε τα ρεβυθια στο πηλινο.


Ριχνουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα,σκεπαζουμε με νερο (2 δαχτυλα πανω απο τα ρεβυθια) και τα βαζουμε στο φουρνου.





Μετα απο μια ωρα κοιταμε με ενα πιρουνι αν εχουν μαλακωσει,κατεβαζουμε στους 110 βαθμους και το αφηνουμε να ψηθει ολη τη νυχτα.(περιπου 10 ωρες)
Το επομενο πρωι τα ρεβυθια μας θα εχουν γινει λουκουμι!




Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Μπακαλιάρος πλακί

Υλικα
5 φιλετα μπακαλιαρου (κατεψυγμενα)
5-6 μικρες πατατες κομμενες κυδωνατες
2 καροτα κομμενα ροδελες
2 ντοματες κομμενες ροδελες
2 ντοματες τριμμενες στον τριφτη
1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενα σε φετες
2 σκελιδες σκορδο κομμενες σε φετουλες
1/2 κουπα ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
ριγανη
1/3 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
1/2 κουπα νερο

Εκτελεση
Βαζουμε τον μπακαλιαρο σε ενα μεγαλο ταψι και αλατιζουμε.

Βαζουμε τις πατατες,το σκορδο,το καροτο,το κρεμμυδι,την τριμμενη ντοματα,αλατι,πιπερι και το ελαιολαδο,τα ανακατεουμε με τα χερια μας και τα στρωνουμε ομοιομορφα.Επειτα ριχνουμε το μαιντανο,στρωνουμε τις ροδελες ντοματας και τις αλατιζουμε.Ριχνουμε και το νερο.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για 1 ωρα και 15-30 λεπτα ή μεχρι να εξατμιστει το νερο και να μεινει το φαγητο με το λαδι του.





Το πρωτο μου βραβειο!

Σημερα ειμαι πολυ χαρουμενη!
Το μπλογκοσπιτακι μου εχει χαρες,παρελαβα το πρωτο μου βραβειο!
Η καταπληκτικη Mommy D απο το Παιδι και Αναπτυξη μου εκανε την τιμη να μου δωσει το παρακατω βραβειο και την ευχαριστω πολυ!






Οι κανονες λοιπον εχουν ως εξης
1. Αναρτούμε το βραβείο στο ιστολόγιο μας
2. Ευχαριστούμε το πρόσωπο που μας το χάρισε
3. Αναφέρουμε 7 πράγματα σχετικά με τον εαυτό μας
4. Αναφέρουμε τους κανόνες
5. Χαρίζουμε το Βραβείο σε ακόμα 7 ιστολόγια της επιλογής μας
6. Ενημερώνουμε τα ιστολόγια με ένα σχόλιο για να περάσουν να το παραλάβουν 


Επτα πραγματα για μενα λοιπον

Μου αρεσει πολυ να μαγειρευω με παρεα αλλα να μην ανακατευεται κανενας σε αυτο που κανω. (χαχαχα)
Η ατιμη διαιτα πολλες φορες με σταματαει απο το να φτιαξω και να αναρτησω γλυκιες,σοκολατενιες αμαρτιες.
Οταν ψωνιζω στο σουπερ μαρκετ κανω σχεδια για φαγητα και γαστρονομικες δημιουργιες μεσα στο μυαλο μου και ψωνιζω αναλογα.
Αρχισα να ανακατευομαι στην κουζινα απο πολυ μικρη,στις αρχες του δημοτικου σχολειου.
Δε νομιζω οτι θα μπορουσα να γινω ποτε σεφ σε μεγαλο εστιατοριο γιατι πιστευω οτι ειναι μια δουλεια που απαιτει καλες ηγετικες ικανοτητες και γερα νευρα.
Χαιρομαι απιστευτα καθε φορα που βλεπω στο e mail μου ειδοποιηση οτι καποιος εκανε ενα σχολιο στο blog μου.
Μου αρεσει πολυ να δοκιμαζω καινουριες γευσεις,συνδιασμους φαγητων και μπαχαρικα.


Παραδιδω αυτο το βραβειο στα παρακατω blog
1. Beauty Bites
2. Νοικοκυρεματα
3. Υποτονια
4. Fairydust Creations
5. mourmourismata
6. Captain Cook
7. Κουζινατσι
 


Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Μακαρονια με λουκανικο και μανιταρια

Υλικα
1 πακετο μακαρονια
6-8 λουκανικα φρανκφουρτης κομμενα σε ροδελες
10 φρεσκα μανιταρια ή μια μικρη κονσερβα
1 1/2 συσκευασια χυμο ντοματας
1/2 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
ριγανη

Εκτελεση
Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος και τσιγαριζουμε το κρεμμυδι.
Προσθετουμε τα φρεσκα μανιταρια κομμενα σε φετες και τα τσιγαριζουμε να μαραθουν.
Προσθετουμε τα λουκανικα και τσιγαριζουμε για λιγο ακομα.
Ριχνουμε το χυμο ντοματας,αλατι,πιπερι,ριγανη και βραζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να δεσει η σαλτσα.
Βραζουμε τα μακαρονια 1 λεπτο λιγοτερο απ'οτι λενε οι οδηγιες,σουρωνουμε και κραταμε μιση κουπα νερο.Ριχνουμε τα μακαρονια και το νερο μεσα στη σαλτσα,ανακατεουμε καλα για 1 ή 2 λεπτα και η μακαροναδα μας ειναι ετοιμη.






Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Πατατες φουρνου με καρυ

Υλικα
6 μεγαλες πατατες κομμενες σε κυβους
χυμο απο 1/2 λεμονι
χυμο απο 1/2 πορτοκαλι
2 κουτ.σουπας μουσταρδα
1 γεματη κουτ.σουπας καρυ
1 κουτ.σουπας μελι
1 κοφτο κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
αλατι
πιπερι
ριγανη
1/2 κουπα ελαιολαδο
λιγο βιταμ

Εκτελεση
Πλενουμε,καθαριζουμε,κοβουμε τις πατατες και τις βαζουμε σε ενα ταψι απλωτες.

Ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατεουμε καλα με τα χερια μας,βαζουμε απο πανω το βιταμ σε κομματακια.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 1 ωρα και 15-30 λεπτα ή μεχρι να ειναι μαλακες απο μεσα και καλαμελωμενες απ'εξω.






Σπαγγετι ναπολιτεν

Υλικα
1 πακετο μακαρονια Ν6
1 1/2 συσκευασια ντοματα στον τριφτη ή 2 κονκασε
1 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 μικρη σκελιδα σκορδο λιωμενη
2 κουτ.γλυκου ριγανη ξερη
2 κουτ.γλυκου βασιλικο ξερο
φυλλα φρεσκου βασιλικου ψιλοκομμενα
1 1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,μολις ζεσταθει ριχνουμε το σκορδο και τσιγαριζουμε για 1 λεπτο.(να μη σκουρηνει γιατι θα πικρισει)
Ριχνουμε την ντοματα,τον πελτε,τα μυρωδικα,τη ζαχαρη,αλατι,πιπερι και σιγοβραζουμε με μισανοιχτο καπακι για 30 λεπτα.
Βραζουμε τα μακαρονια 2-3 λεπτα λιγοτερο απ'οτι λεει η συσκευασια και τα σουρωνουμε κρατωντας 1 1/2 κουπα νερο απο το βρασιμο.
Ριχνουμε τα μακαρονια και το νερο μεσα στην κατσαρολα με τη σαλτσα και ανακατεουμε σε μετρια φωτια για 3-4 λεπτα μεχρι να απορροφηθει το περισσοτερο νερο και σαλτσα χωρις ομως να στεγνωσουν,να παραμεινουν ζουμερα.





Η κοτοπιτα της Εφης

Υλικα
 1 μετριο κρεμμυδι
 2 κομματια στηθος κοτοπουλο
 5 κουταλιες σιμιγδαλι ψιλο
 τυρι(α) της αρεσκιας σας (πχ γραβιερα,γκουντα,ρεγκατο)
1 κουτ.σουπας μουσταρδα
1 κουτ.σουπας κετσαπ
αλατι-πιπερι
ελαιολαδο 
2 1/2 κουπες νερο
10 φυλλα χωριατικα ή ζυμη κουρου ή απο τα χερακια σας

Εκτελεση
 Κοβουμε το κρεμμυδι και τεμαχιζουμε το κοτοπουλο σε μικρα κομματια.



Σε ενα τηγανι με λαδι τσιγαριζουμε το κρεμμυδι να ξανθηνει και ριχνουμε και το κοτοπουλο να τσιγαριστει.Ριχνουμε λιγο πιπερι,μολις τσιγαριστει το κοτοπουλο ριχνουμε 2 1/2 κουπες νερο και το αλατι.
Αφηνουμε να βρασει σε μετρια φωτια μεχρι να γινει τρυφερο το κοτοπουλο μας.(15-20 λεπτα με κλειστο καπακι)
Βγαζουμε το κοτοπουλο με μια τριπητη κουταλα και το αφηνουμε στην ακρη.

Προσθετουμε στο ζουμι το σιμιγδαλι,ανακατευουμε καλα μεχρι να γινει κρεμα.


 Περναμε το κοτοπουλο απο το μπλεντερ,τριβουμε τα τυρια και τα προσθετουμε στην κρεμα μαζι με τη μουσταρδα και την κετσαπ.

Αφου εχουμε βουτυρωσει το ταψι μας και εχουμε στρωσει τα φυλλα μας αλειφοντας τα με λιγο λαδι,προσθετουμε το μειγμα και απο πανω στρωνουμε και τα αλλα φυλλα.
Αλειφουμε και απο πανω με λιγο λαδι και χαρασουμε σε κομματια.




 Ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει.


Οποιος τρωει...ξανατρωει!!!

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Φασολαδα στη χυτρα

Υλικα
1 μεγαλο ποτηρι φασολια ψιλα
2 μεγαλα καροτα κομμενα ροδελες
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 χουφτα σελινο ψιλοκομμενο
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας ή 3/4 ποτηριου χυμο ντοματας
1/2 κουπα ελαιολαδο
αλατι
ριγανη

Εκτελεση
Μουλιαζουμε απο το προηγουμενο βραδυ τα φασολια σε κρυο νερο.

Την επομενη μερα χυνουμε το νερο,βαζουμε τα φασολια στη χυτρα με μπολικο νερο,την κλεινουμε,βραζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να σφυριξει,χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 10 λεπτα.
Αποσυμπιεζουμε τη χυτρα,χυνουμε το νερο,καλυπτουμε ξανα τα φασολια με φρεσκο νερο (να καλυπτονται κατα 2-3 δαχτυλα νερο) και ριχνουμε μεσα ολα τα υπολοιπα υλικα.

Κλεινουμε ξανα τη χυτρα,βαζουμε σε δυνατη φωτια και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 15 λεπτα.
Αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και τη βαζουμε με ανοιχτο καπακι σε μετρια φωτια να αχνισουμε το φαγητο,να εξατμιστει το πολυ ζουμι.(15 λεπτα ή οσο πιστευουμε οτι χρειαζεται)
Σερβιρουμε ζεστη.






Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Αρνακι φρικασε

Υλικα
1200 γραμ. μπουτι αρνακι με το κοκκαλο
4 μαρουλια τρυφερα χοντροκομμενα
1 ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
ελαιολαδο
αλατι
αυγολεμονο με 2 αυγα και 1μιση λεμονι

Εκτελεση
Βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος της χυτρας.Πλενουμε το αρνακι το οποιο εχουμε ζητησει απο το χασαπη να μας το κοψει σε 4 κομματια.
Βαζουμε το αρνακι στη χυτρα,ριχνουμε 4 ποτηρια νερο,αλατι,την κλεινουμε,τη βαζουμε σε δυνατη φωτια και μολις σφυριξει κατεβαζουμε σε μετρια φωτια και βραζουμε για 1 ωρα.
Αποσυμπιεζουμε τη χυτρα,αφαιρουμε το αρνακι,προσθετουμε τα μαρουλια και με ανοιχτο καπακι βραζουμε για 30-45 λεπτα μεχρι να γινουν τρυφερα τα μαρουλια και να εξατμιστει το πολυ νερο.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει να γινει χλιαρο.
Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα 2 αυγα,προσθετουμε το λεμονι,ανακατεουμε και ριχνουμε το αυγολεμονο στην κατσαρολα.Αλατιζουμε και δοκιμαζουμε.Προσθετουμε και το κρεας,ανακατεουμε καλα και σερβιρουμε.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...