Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σουπιες κρασατες στην κατσαρολα

Υλικα
1 κιλο σουπιες καθαρισμενες και κομμενες σε μπουκιες
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο κομμενες σε φετακια
1/2 ποτηρι κοκκινο ημιγλυκο κρασι
1 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 ποτηρι νερο
1/4 κουπας ελαιολαδο
5 κοκκους μπαχαρι
μαυρο πιπερι
ριγανη
αλατι

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και τσιγαριζουμε το κρεμμυδι για 2-3 λεπτα,προσθετουμε το σκορδο και τσιγαριζουμε για 1 λεπτο ακομα.
Ριχνουμε τις σουπιες και τσιγαριζουμε για 5 λεπτα ανακατευοντας συχνα.


Προσθετουμε τον πελτε,το κρασι,το νερο και τα μπαχαρικα,αλατιζουμε κλεινουμε το καπακι και βραζουμε σε μετρια φωτια για 15 λεπτα.


Ανοιγουμε το καπακι και βραζουμε σε δυνατη φωτια για ακομα 15 λεπτα ανακατευοντας συχνα ειδικα προς το τελος για να μην κολλησουν οι σουπιες αλλα να εξατμιστει το πολυ ζουμι.
Οι σουπιες μας ειναι ετοιμες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...