Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Ατομικες γρανιτες φραουλα

Υλικα (για 6 γρανιτες)
200γρ. ωριμες φραουλες
χυμο απο 1/2 ωριμο πορτοκαλι
1 κουτ.σουπας αχνη ζαχαρη
1 κουτ.γλυκου μελι

Εκτελεση
Πλενουμε καλα τις φραουλες,τις καθαριζουμε απο τα κοτσανια και τις βαζουμε στο μπλεντερ μαζι με τα υπολοιπα υλικα.Χτυπαμε πολυ καλα να γινει ενα λειο μειγμα.




Μοιραζουμε σε ατομικες θηκουλες για γρανιτα και τις βαζουμε στην καταψυξη για τουλαχιστον 6 ωρες να παγωσουν.




Οταν θελησουμε να τις σερβιρουμε τις βγαζουμε απο την καταψυξη και τις κραταμε για λιγο αναμεσα στα χερια μας ή τις βουταμε για λιγα δευτερολεπτα σε ζεστο νερο για να μπορεσουν να ξεκολλησουν και να βγουν.


Μια δροσερη,ζουμερη γρανιτα για ολες τις ολες και ολες τις ηλικες χωρις τυψεις για θερμιδες και φυσικα χωρις συντηρητικα.
Φτιαξτε τις για να τις προσφερετε στα πιτσιρικια οταν ζητουν γλυκο ή μετα απο ενα πλουσιο γευμα οπως το Πασχαλινο για να δροσιστει ο ουρανισκος σας! Τωρα που οι φραουλες ειναι σε αφθονια φτιαξτε γρανιτες και διατηρειστε τις για αρκετο καιρο στην καταψυξη.Οσο πιο κοκκινες οι φραουλες τοσο πιο αρωματικες και γλυκιες οι γρανιτες.Φυσικα μπορειτε να τις δοκιμασετε με καποιο γλυκαντικο αντι για ζαχαρη για ακομη πιο light εκδοχη.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...