Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Σπανακοτυροπιτα με μαραθο

Υλικα
7 ετοιμα χωριατικα φυλλα για πιτα
1 φλυτζανι ελαιολαδο
1/2 κιλο σπανακι πλυμμενο και καθαρισμενο
1 ματσακι μαραθο ή ανηθο
2 μεγαλα ξερα κρεμμυδια τριμμενα στον τριφτη
350-400γρ. φετα τριμμενη με το χερι
2 μεγαλες κουταλιες σουπας γιαουρτι πληρες
3 αυγα
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Πλενουμε καλα,καθαριζουμε και σουρωνουμε το σπακι.Πλενουμε και τον μαραθο.
Χοντροκοβουμε με το μαχαιρι το σπανακι και ψιλοκοβουμε το μαραθο.
Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε χωρις λαδι το κρεμμυδι να εξατμιστουν τα υγρα του.
Ριχνουμε το λαδι,το σπανακι και το μαραθο,προσθετουμε αλατι και μπολικο πιπερι και ανακατεουμε τακτικα μεχρι να εξατμιστουν τα υγρα τους.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει,να γινει χλιαρο.Ριχνουμε τα αυγα,το γιαουρτι και το τυρι,ανακατευουμε καλα και η γεμιση μας ειναι ετοιμη.
Σε ενα ταψι καλα λαδωμενο στρωνουμε τα 4 χωριατικα φυλλα λαδωνοντας τα καλα με ενα πινελο,στρωνουμε τη γεμιση και βαζουμε και τα υπολοιπα 3 φυλλα λαδωνοντας τα κι αυτα ενδιαμεσα.
Χαραζουμε την πιτα σε κομματια και την ψηνουμε στον αερα στους 160 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα.

 



4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...